Najnovejše informacije v zvezi s COVID-19.

ZAKAJ KAMBRA?

Kambra je prijetna hišica z vrtom in s paviljonom v vasi Pliskovica na slovenskem Krasu. Zrasla je iz žive skale okoli leta 1600 in še pred nekaj leti jo je stara kraška domačija uporabljala kot hlev. Leži nedaleč od morja, obdaja jo za marsikoga neznana gričevnata pokrajina z majhnimi vasicami med vinogradi, ki ponujajo pestra gastronomska doživetja in nekatera izjemna, svetovno znana vina.

“Very friendly and helpfull host! The villa has everything you need and has beautiful architecture. Great location to start day excursions from. Very relaxing enviroment! We would recommend it to anyone who is looking for a perfect stay in Slovenia!”

Nina, Belgija

“I couldn’t have asked for more than this. I love your accomodation. Needless to say we are extremely satisfied with our stay. You won’t regret it.”

Roman, Poland

Pridite in uživajte svoje počitnice v domačnosti naše hiše. Pridite in
uživajte svoje
počitnice v
domačnosti
naše hiše.
Pridite in uživajte
svoje počitnice v
domačnosti naše hiše.

ZRASLA IZ ŽIVE SKALE, PO 400 LETIH ZAČENJA NOVO ŽIVLJENJE. ZRASLA IZ ŽIVE SKALE,
PO 400 LETIH ZAČENJA
NOVO ŽIVLJENJE.
ZRASLA IZ ŽIVE
SKALE, PO 400
LETIH ZAČENJA
NOVO ŽIVLJENJE.
STAROSTARO

Obnovili smo star opuščen hlev, mu vdahnili življenje in ga spremenili v topel, sodoben dom.

KJER SE SREČATA STARO IN NOVO

Pri obnovi smo z veliko skrbjo ohranili izvirne elemente tradicionalne kraške gradnje ter izpostavili unikatne značilnosti objekta: kamen, na katerem stoji, kamnite okenske okvire, leseno hrastovo ostrešje in teksturo starih kamnitih zidov.

 

Staro in novo, notranjost in zunanjost povezuje vrt z avtohtonimi kraškimi in mediteranskimi vrstami rastlinja, ki mehča kamnite površine in jih hladi v vročih poletnih mesecih. Arome in barve dopolnjujejo prostor in se menjajo z letnimi časi.

Vrt oblikuje in zamejuje nov paviljonski objekt, ulit iz vidnega betona in v notranjosti povsem bel. V njem so dodatna spalnica s kopalnico, utility in letna kuhinja. Iz njega stopite na pokrito teraso, odpre se pogled na ambient, ki ga ustvarjata kombinacija vrta in stare hiše.

V osrčju svetov

»Slovenija je skriti prostor med dvema različnima svetovoma, je podaljšek Evrope in njene periferije ter najbolj zahodni del srednje Evrope, ki jo povezuje z zahodnim Balkanom. Ta prostor se razlikuje od sosednjih zaradi svoje zgodovine, temperamenta, kulture in tradicije. Ta edinstveni »stari svet« z odprtimi rokami sprejme vsakogar, ki ga je pripravljen odkrivati 365 dni v letu.«

(The Land Between. A History of Slovenia. Uredil Oto Luthar, ZRC Ljubljana, druga izdaja, 2013.)

POČITNICE ZA RADOVEDNE OBISKOVALCE POČITNICE ZA
RADOVEDNE
OBISKOVALCE
POČITNICE ZA
RADOVEDNE OBISKOVALCE

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

Okolica ponuja pestro izbiro športnih aktivnosti in drugih možnosti, ne glede na vreme in letni čas.

IZLETI V OBMORSKA MESTA

Lokacija objekta v bližini morja, gora in mestnih središč ponuja neštete možnosti za kratke izlete in obiske različnih dogodkov.

POHODNIŠKI IZLETI

Pokrajina vas vabi na pohodniške izlete in k odkrivanju številnih poti, ki povezujejo alpski in obmorski svet.

SLOVENIJA ZA SLADOKUSCE

Odkrivajte pestro kulinarično ponudbo in uživajte v izjemnih lokalnih okusih.

Okusite divji Kras in njegove edinstvene jedi, legendarni pršut in druge suhe mesnine, sir, med, zelišča, zelenjavo in sadje.

 

Spomladi se odpeljite v Goriška Brda na izlet ali po češnje, poleti pa po breskve v Vipavsko dolino.

Lahko se zapeljete tudi malo dlje, v dolino Soče, in se oglasite v Hiši Franko v Kobaridu, ki slovi po Ani Roš, najboljši kuharici sveta.

Kraška planota je znana po vsaj dve tisočletji stari vinogradniški tradiciji, ki prisega na teran. Poskusite ga lahko na kateri od številnih »osmic« – domačih prireditvah na Kraški vinski cesti.

Obiščite sosednje pokrajine. Obiščite
sosednje
pokrajine.
Obiščite sosednje
pokrajine.

ITALIJA

Zapeljite se v bližnje Dolomite, pozimi na smučanje ali sankanje, poleti na kolesarjenje. Izlet do katere od lagun v Gradež in Marano lahko popestrite z obiskom nakupovalnih vasi Palmanova in Monfalcone.

HRVAŠKA

Odpeljite se v Hrvaško Istro, največji polotok na Jadranu med Tržaškim in Kvarnerskim zalivom, obiščite narodni park Brioni ali stara obmorska mesta Umag, Poreč, Rovinj in Pula.

AVSTRIJA

Na daljši izlet se lahko odpravite čez hribe do Velikega Kleka (Grossglocknerja), ki je visok 3798 m, in raziščete deželi Tirolsko in avstrijsko Koroško.

CENA IN PLAČILO

V Kambri lahko prespi do 5 oseb

320na dan
 • Od 1. 7. do 31. 8 ter med velikonočnimi in novoletnimi prazniki je potrebno rezervirati minimalno 4 nočitve. V ostalih terminih pa lahko rezervirate tudi zgolj 3 nočitve.
 • Turistična taksa, se ob prihodu plača na licu mesta. 2€/dan za odrasle osebe ter 1€/dan za otroke starejše od 7-18 let. Mlajši otroci so takse oproščeni.
 • 9,5 % DDV je vključen v ceno.

Plačilo in rezervacija

DODATNE INFORMACIJE

Kontakt

Prosimo, izpolnite spodnji obrazec:

  KAMBRA
  Kamnita zgodba

  PODJETJE

  MICOM EDU d.o.o.
  Ulica Ivana Pengova 22,
  SI-1230 Domžale

  T: +386 41 691 609
  E: info@kambra.si