ZAKAJ KAMBRA?

Kambra je prijetna hišica z vrtom in s paviljonom v vasi Pliskovica na slovenskem Krasu. Zrasla je iz žive skale okoli leta 1600 in še pred nekaj leti jo je stara kraška domačija uporabljala kot hlev. Leži nedaleč od morja, obdaja jo za marsikoga neznana gričevnata pokrajina z majhnimi vasicami med vinogradi, ki ponujajo pestra gastronomska doživetja in nekatera izjemna, svetovno znana vina.

O NAS SO POVEDALI

STARONOVO

Obnovili smo star opuščen hlev, mu vdahnili življenje in ga spremenili v topel, sodoben dom.

KJER SE SREČATA STARO IN NOVO

Pri obnovi smo z veliko skrbjo ohranili izvirne elemente tradicionalne kraške gradnje ter izpostavili unikatne značilnosti objekta: kamen, na katerem stoji, kamnite okenske okvire, leseno hrastovo ostrešje in teksturo starih kamnitih zidov.

 

Staro in novo, notranjost in zunanjost povezuje vrt z avtohtonimi kraškimi in mediteranskimi vrstami rastlinja, ki mehča kamnite površine in jih hladi v vročih poletnih mesecih. Arome in barve dopolnjujejo prostor in se menjajo z letnimi časi.

Vrt oblikuje in zamejuje nov paviljonski objekt, ulit iz vidnega betona in v notranjosti povsem bel. V njem so dodatna spalnica s kopalnico, utility in letna kuhinja. Iz njega stopite na pokrito teraso, odpre se pogled na ambient, ki ga ustvarjata kombinacija vrta in stare hiše.

V osrčju svetov

»Slovenija je skriti prostor med dvema različnima svetovoma, je podaljšek Evrope in njene periferije ter najbolj zahodni del srednje Evrope, ki jo povezuje z zahodnim Balkanom. Ta prostor se razlikuje od sosednjih zaradi svoje zgodovine, temperamenta, kulture in tradicije. Ta edinstveni »stari svet« z odprtimi rokami sprejme vsakogar, ki ga je pripravljen odkrivati 365 dni v letu.«

(The Land Between. A History of Slovenia. Uredil Oto Luthar, ZRC Ljubljana, druga izdaja, 2013.)

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

Okolica ponuja pestro izbiro športnih aktivnosti in drugih možnosti, ne glede na vreme in letni čas.

IZLETI V OBMORSKA MESTA

Lokacija objekta v bližini morja, gora in mestnih središč ponuja neštete možnosti za kratke izlete in obiske različnih dogodkov.

POHODNIŠKI IZLETI

Pokrajina vas vabi na pohodniške izlete in k odkrivanju številnih poti, ki povezujejo alpski in obmorski svet.

SLOVENIJA ZA SLADOKUSCE

Odkrivajte pestro kulinarično ponudbo in uživajte v izjemnih lokalnih okusih.

Okusite divji Kras in njegove edinstvene jedi, legendarni pršut in druge suhe mesnine, sir, med, zelišča, zelenjavo in sadje.

 

Spomladi se odpeljite v Goriška Brda na izlet ali po češnje, poleti pa po breskve v Vipavsko dolino.

Lahko se zapeljete tudi malo dlje, v dolino Soče, in se oglasite v Hiši Franko v Kobaridu, ki slovi po Ani Roš, najboljši kuharici sveta.

Kraška planota je znana po vsaj dve tisočletji stari vinogradniški tradiciji, ki prisega na teran. Poskusite ga lahko na kateri od številnih »osmic« – domačih prireditvah na Kraški vinski cesti.

ITALIJA

Zapeljite se v bližnje Dolomite, pozimi na smučanje ali sankanje, poleti na kolesarjenje. Izlet do katere od lagun v Gradež in Marano lahko popestrite z obiskom nakupovalnih vasi Palmanova in Monfalcone.

HRVAŠKA

Odpeljite se v Hrvaško Istro, največji polotok na Jadranu med Tržaškim in Kvarnerskim zalivom, obiščite narodni park Brioni ali stara obmorska mesta Umag, Poreč, Rovinj in Pula.

AVSTRIJA

Na daljši izlet se lahko odpravite čez hribe do Velikega Kleka (Grossglocknerja), ki je visok 3798 m, in raziščete deželi Tirolsko in avstrijsko Koroško.

CENIK

Visoka sezona

290€/dan
  • minimalno 3 nočitve
  • do 5 oseb

Nizka sezona

190€/dan
  • minimalno 3 nočitve
  • do 5 oseb

Visoka sezona: junij, julij, avgust, božični in velikonočni prazniki

Nizka sezona: september – maj

Namestitev je mogoča za 5 oseb; zakonska postelja, dvoposteljna zofa in raztegljiva zofa. Otroško posteljico lahko po želji dodamo brezplačno.

Cena vključuje: ogled vaških znamenitosti v prvih dneh prihoda, brisače, jutranjo haljo, posteljnino in čiščenje ob odhodu. Dodatno čiščenje je 45 €. Turistična taksa (1,27 €/osebo/dan) ni vključena.

Za daljšo namestitev so na voljo dodatni popusti. Prosim, pošljite povpraševanje.  

DDV je vključen v ceno.

Kontakt

Prosimo, izpolnite spodnji obrazec:

KAMBRA
Kamnita zgodba

PODJETJE

MICOM EDU d.o.o.
Ulica Ivana Pengova 22,
SI-1230 Domžale

T: +386 41 691 609
E: info@kambra.si

O KAMBRI SO GOVORILI